Ověřování vzdělávacího programu – SŠPHZ Uherské Hradiště

Ověřování vzdělávacího programu - SŠPHZ Uherské Hradiště - 16. 6. 2012Ověřování vzdělávacího programu Rozvoj kompetencí pracovníků zdravotně sociálních zařízení v oblasti péče o klienty s poruchami hybnosti u partnerské školy SŠPHZ Uherské Hradiště v rámci projektu DVpV
Vzdělávací program Rozvoj kompetencí pracovníků ZSZ v oblasti péče o klienty s poruchami hybnosti autorů Mgr. Jaroslavy Beňovské a Mgr. Renaty Janíkové je cílenou pomocí  pracovníkům zařízení pečujících o nemohoucí, nemocné či postižené osoby při jejich rekonvalescenci, dlouhodobé péči a opatrování.

Podstatou tohoto vzdělávání je proškolení pracovníků všech zařízení, která pečují o starší, dlouhodobě nebo chronicky nemocné osoby a kteří budou  po proběhlém školení dosažením vyšší způsobilosti schopni pomoci v péči a mobilizaci  specifických úkonů zvyšující a usnadňující hybnost a sebepéči u vybrané skupiny osob.

Ověřování tohoto VP probíhalo v prostorách školy výukou probíraných celků (modulů), viz foto.  Vymezená délka VP byla stanovena na 40 hodin a jeho ověřování probíhalo od března do června t.r. s průměrný počtem  8 školených účastníků. Účastníci vzdělávání měli k dispozici i praktické pomůcky, se kterými byly nacvičovány některé techniky aktivizace a polohování.

Slavnostního ukončení VP se dne 16.6. zúčastnil i HVOŘ ing. Urbánek, který společně s Mgr. Hůskovou a ředitelem Ing. Zatloukalem předali Osvědčení účastníkům tohoto vzdělávání, viz ukázka č1 a ukázka č2.

Tak jako u ostatních VP byl v průběhu ověřování zpracován a vyhodnocen dotazník účastníků, viz ukázka,  který poslouží k celkovému  přehledu a vyhodnocení běhu projektu Další vzdělávání pro Vás.

Obdobně budou zpracovány odborné dotazníky, které případně poslouží k úpravě a doplnění vypracovaných dílčích modulů tohoto VP.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.