Ověřování VP SOŠ a G Staré Město

Ověřování VP SOŠ a G Staré MěstoOvěřování vzdělávacího programu ARCHICAD využití v projektování Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město v rámci projektu DVpV

Vzdělávací program Archicad využití v projektování vytvořený Ing. Kučerovou a Ing. Hrubošovou je svým obsahem zaměřen na zdokonalení a specializaci zaměstnanců zejména stavařského oboru a dalších uživatelů při projektování všech druhů staveb.

Podstatou vzdělávání je vyškolení těchto pracovníků na úroveň, kdy budou schopni pomocí školeného programu samostatně ovládat, obsluhovat a řešit požadované úkony při tvorbě projektů či dílčích modelů do požadované podoby v různých formátech včetně tisku tohoto výstupu. Grafický program (software)  Archicad je licenčním majetkem této školy a umožňuje  vytvoření 3D modelů s vygenerováním 2D dokumentací včetně tisku jakékoliv stavby či stavebního projektu.  Tento vzdělávací program je  pochopitelně propojen s ICT a účastníci si mohli pro prohloubení a procvičení svých dovedností během ověřování bezplatně použít i školní licenci SW.

V současné době se u firem zabývajících se architekturou, návrhy, projektováním a stavební činností používají různé SW pro usnadnění tvorby projektové dokumentace. SW Archicad patří do špičky těchto programů, který nabízí a umožňuje  řešení v kompletní tvorbě projektů staveb i interiérů a komplexů budov.

Ověřování VP se konalo v  samostatných dílčích modulech v  areálu školy v Uherském Hradišti ve speciálně vybudované  učebně pod lektorováním Ing. Zdeny Kučerové a Ing. Miroslavy Hrubošové.  Hodinová dotace VP byla stanovena na 40 hodin a jeho ověřování  se uskutečnilo od 5. června s ukončením 28. června 2012.  Celkem bylo vyškoleno 6 pracovníků různých organizací, kteří obdrželi Osvědčení, viz ukázka.

Účastníci vzdělávání načerpali nové zkušenosti a dovednosti, zejména při práci s novým software a jeho využitím při projektování staveb  až do stavu vytvoření požadovaného tisku výstupních dokumentů.

Manažer projektu společně s HVOŘem Ing. Urbánkem v doprovodu ŠKOVEDa Ing. Kořínkové  navštívili tento VP na počátku jeho zahájení a pak v jeho závěru (viz foto), kdy manažer projektu všem účastníkům popřál mnoho úspěchů při přenosu nově získaných dovedností a znalostí do své činnosti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.