Školení Řěšanů, Škovedů a Řešitelů VP projektu dne 27.3.2012 na OA, VOŠ a JŠ Uherské Hradiště

Školení  Řěšanů, Škovedů a Řešitelů VP projektu dne 27.3.2012 na OA, VOŠ a JŠ Uherské HradištěNa základě vnitřního plánu koncepce vzdělávání a školení v rámci projektu DVpV bylo zařazeno již poslední školení Řešitelů analytických činností a sítě (Řešani), Školních vedoucích odborných řešitelů (Škovedi) a samotných Odborných řešitelů vzdělávacích programů (Řešitelé VP) na téma Legislativa a NSK v dalším vzdělávání a podtéma NSK a evropské nástroje v dalším vzdělávání, aby tak mohlo dojít případně ještě ke zvýšení účinnosti a vylepšení strukturní náplně a celkového provedení vytvářených vzdělávacích programů u jednotlivých partnerských škol a k načerpání nových poznatků v této oblasti přímo od „pramene“.

Přednášku totiž vedl zkušený odborník a lektor RNDr. Michal Kadlec z NÚOV Praha, který si na účastníky, zastoupené opět v hojném počtu cca 35 osob, připravil přednášku doplněnou o další studijní materiály a texty v tomto okruhu, které byly rozdány všech účastníkům. Školení probíhalo  v přednáškovém sálu učebny 214 na Obchodní akademii  v Uherském Hradišti, kde po jejím skončení proběhla ještě i pracovní schůzka zapojených členů projektu, viz foto. Lektor velmi obšírně informoval o chystaných záměrech a změnách týkajících se novelizace standardů kvalifikace  a jejich zavedení do systému vzdělávání, o postavení i v rámci evropského standardu. Dotazy během přednášky směřovaly k vyjasnění některých postupů, dopadů a chystaných změn vyplývající z novelizace NSK.

Dotazník, kterým se hodnotila tato přednáška, její zabezpečení a přínos, vyzněl opět vcelku příznivě. Poděkování patří i partnerské škole, na jejíž půdě školení probíhalo a která vzorně připravila samotné prostředí a zázemí této přednášky a pracovní schůzky.

Touto přednáškou bylo ukončeno mimo jiné i plánované vzdělávání všech zapojených osob do projektu DVpV, přičemž celkový počet účastníků stanovený na 72 osob, přijímajících tuto podporu jako základní monitorovací indikátor projektu, byl vysoce překročen a celkově se všech školení v průběhu běhu projektu zúčastnilo 143 osob z toho 77 mužů a 66 žen. Taktéž termín pro ukončení všech školení dle harmonogramu projektu, nejpozději do  března 2012, byl splněn.

Manažer projektu

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.